Brons till Sodexos skolkockar i Culinary Olympics 2020

Team Sodexo School Restaurants har tilldelats brons i Culinary Olympics 2020. Tävlingen genomfördes i Stuttgart och är en av världens största och mest prestigefyllda tävlingar inom professionell matlagning. Laget tävlade i storköksklassen tillsammans med närmare 30 lag från olika delar av världen. En internationell jury bedömer bland annat smak, förberedelser, teknik, näringsvärde, presentation och hur […]

Språkkurs med jobbet i samarbete med Fastighetsanställdas förbund och ABF

Det är avslutningsfika på den åtta veckor långa språkkursen i svenska. 11 medarbetare från olika delar av världen har träffats 1,5 timme en gång i veckan för att träna på svenska. Trots den relativt korta kurstiden är de överens om att de lärt sig många nya ord.  Språkkursen är ett samarbete mellan Sodexo, Fastighetsanställdas förbund […]

Årets mångfaldschef – och de nominerade är…

Britta Burreau, Delal Apak och Shervin Razani är nominerade till Årets mångfaldschef 2020. Bakom priset som delas ut för fjärde året i rad står servicebolaget Sodexo och tidningen Chef. Vinnaren tillkännages på Chefgalan på Grand Hôtel den 11 mars. Prisets syfte är att lyfta fram goda exempel på chefer som i sitt ledarskap målmedvetet och […]

Kvartalets Sodexostjärna heter Josefin Larsson!

Motivering Josefin Larsson är en utmärkt kanditat för Kvartalets Sodexostjärna! Hennes uppgift är bland annat att i detalj registrera gods som levererats till Tetra Pak, märka upp godset med önskad extra information och vidare distribuera alla försändelser till rätt mottagare. Det kräver disciplin, tålamod, extrem noggranhet och otroligt god service gentemot såväl kund som indirekt inköp. […]

Niklas Pallgren – en doldis i den svenska kockeliten

Vår köksmästare Niklas Pallgren är en doldis för gemene man, men de som mött honom i olika kocktävlingar vet att han är att räkna med. Han är uppvuxen i ett restaurangkök och tycker att restaurangbranschen måste lära gästerna att äta hållbart. Niklas Pallgren har jobbat länge på Sodexo och är en av våra främsta tävlingskockar. […]

Friskvårds- och träningsavtal för Sodexoanställda

Sodexo har nu ingått avtal med några friskvårdsaktörer/träningscenter som finns på marknaden och därmed erhållit en företagsrabatt som Sodexo anställda kan ta del av. För mer detaljer, fråga din chef som kan läsa mer på vårt intranät, eller kontakta inköpsavdelningen via mail: inkop.hk@sodexo.com Friskvårdsbidraget SATSSodexoanställda har rabatt på träningskortet.www.sats.se Om du redan är medlem måste […]

Volontärdagen gör både andra och dig själv gott!

Fredagen den 6 december var minst lika mörk, blöt och blåsig som väldigt många dagar den här årstiden. Men när klockan ringde på morgonen blev vädrets tillstånd extra påtagligt. Jag har förmånen att få vakna i en varm, torr och skön säng, i mitt eget hem. Den här dagen visste jag att jag skulle möta […]

Restaurang Oazen kan vara Sveriges klimatsmartaste restaurang

Miljöutbildad personal, engagemang och samarbeten har bidragit till stora miljövinster på Restaurang Oazen i Södertälje. Under året har matsvinnet minskat med 67 procent och samarbetet mellan serviceleverantören Sodexo och Klimato har minskat matens klimatpåverkan med 53 procent. Läs hela nyheten på vår hemsida

Personaltidningen INsett nr 3 är här!

Möt kollegor och inspireras av vår verksamhet. Du hittar tidningen blädderbar på webben >

Stop Hunger julen 2019

Din julklapp gör skillnad året om! Istället för att ge julgåvor till medarbetare, kunder och andra intressenter skänker Sodexo sedan flera år tillbaka måltider och donationer till utsatta människor runt om i Sverige genom samarbete med lokala välgörenhetsorganisationer. Det sker delvis kring jul men även under vårens Servathon och andra tidpunkter på året genom lokala […]