Anneli Hultman: Det ÄR coolt att jobba på Sodexo, eller?

Så stod jag äntligen där, på trappen till mitt nya arbete! Glad och mallig öppnade jag dörren till kontoret för att börja mitt nya jobb på Sodexo. Tänk, att just jag fått det här jobbet som personalchef för driftområde Mitt/Norr! Den första tidens lycka och stolthet håller i sig. Det är jättehärligt att få vara en del av det här fantastiska företaget med alla trevliga och engagerade kolleger. Just engagemanget och viljan att göra ett bra jobb är påtagligt och inspirerande.

I takt med att jag lärt mig mer om Sodexos stora tjänsteutbud och kunder har jag också lärt mig att omvärldens syn på företaget inte alltid är odelat positiv. I bl a Gävle har den massemediala bevakningen varit tuff och närgången. Skolmaten har stötts och blötts i medierna och fortsätter att vara ett ständigt återkommande ämne i olika sammanhang.

Mina kollegor berättar med iver och glöd om utvecklingsmöjligheterna i Sodexo samtidigt som humöret självklart dämpas av det negativa i media. Det händer till och med att de negativa diskussionerna hittar vägen till föräldramöten, fester och kalas, speciellt om skolmaten. Då kanske man känner att man inte vill berätta var man jobbar, för att slippa försvara sig och företaget. För mig känns det som en stor kontrast till hur jag själv känner inför mitt nya, härliga jobb. Trots att jag inte har upplevt något negativt för egen del så förstår jag frustrationen och undrar hur jag själv skulle hantera en sådan situation. Tänk om jag får en massa frågor om E-nummer, tillsatser och näringsberäkningar? Kan jag bemöta negativ kritik på ett bra sätt?

Men vad är det jag vill att andra ska se hos mig?  Hur vill jag att omvärlden uppfattar Sodexo? Vilken uppfattning får omvärlden om vi inte pratar om våra jobb? Tystnar kritiken om vi själva är tysta? Nä, det tror inte jag. Jag har full förståelse för om man väljer att hålla tyst för stunden men i själva verket blir inget bättre för det. Hur det nu än är så är det vi själva som skapar såväl vår egen som vår kollektiva självbild. Istället för att tiga och dölja om var vi arbetar kanske vi alla ska hjälpas åt att skaffa oss en stark, gemensam självbild? Kanske skulle vi kunna imageträna tillsammans?

Efter att funderat fram och tillbaka har jag nu bestämt mig – jag har bestämt mig för att stå upp för mitt eget jobb, mina kollegor och det företag jag tror på! Jag tänker gå ut och, som ungdomarna säger, äga!! Jag tänker äga varje tillfälle där jag pratar om mitt jobb och förmedla min sanning om Sodexo. Och sanningen är att det är coolt att jobba på Sodexo – det blir mitt framtida svar på frågan om hur jag har det på jobbet! Vad blir ditt svar?

Anneli Hultman, Personalchef Gävle

Speak Your Mind

*