Jobbskuggning

Den 8 mars 2019, i samband med Internationella kvinnodagen, lanserades Sodexos globala initiativ SheWorks, en dag för jobbskuggning. SheWorks bidrar till en bättre morgondag genom att främja jämställdhet och stärka inkludering i våra samhällen.

Syftet med initiativet är att ge kvinnor en introduktion till nya jobbmöjligheter som de kanske inte hade övervägt annars. Det hjälper Sodexo att komma i kontakt med potentiella medarbetare, men ännu viktigare är att det hjälper kvinnor att se ny potential för deras egen ekonomiska självständighet. I Norden firas den Internationella kvinnodagen med lansering av Jobbskuggning för både kvinnor och män, med kandidater både internt och externt.

Fördelarna med jobbskuggning är att det engagerar våra medarbetare, det har en koppling till vårt fokus på tillväxt, det stärker kundengagemanget, bygger och stärker relationer med lokala samhällsaktörer, breddar vår rekryteringspotential samt ökar livskvalitet genom ekonomiska möjligheter.

Vad du ska göra som ambassadör:

  • Tillbringa en hel eller halv dag med en person inom eller utanför företaget som vill lära sig mer om karriärmöjligheter inom Sodexo.
  • Berätta om din roll, vad du tycker är givande och vad som är utmanande
  • Sätt personen i kontakt med andra medarbetare i ditt team
  • Ge feedback som kan hjälpa Sodexo att förbättra det här initiativet
  • Låt kandidaten följa och/eller observera dig på jobbet
  • Svara på frågor

För mer information och för att anmäla ditt intresse till att vara ambassadör eller söka som kandidat, maila margaretha.samuelsson@sodexo.com.