Minskat matsvinn gör skillnad

Vi vill vara med och bidra till en mer hållbar planet, och i våra skolrestauranger kan vi göra det genom att minska matsvinnet. Den 13 februari lanseras Sodexos nya kampanj ”Stoppa matsvinnet”. Den ska inspirera våra medarbetare, elever och pedagoger i skolorna att arbeta mer aktivt för att minska matsvinnet – det är tillsammans vi kan göra skillnad.

På Sodexos skolrestauranger arbetar vi dagligen för att minska matsvinnet, genom att mäta, rapportera och följa upp svinnet. Arbetet som har pågått sedan 2013 och har bland annat lett till att medvetenheten och kunskapen kring matsvinn ökat och att matsvinnet minskat avsevärt.

Syftet med ”Stoppa matsvinnet”-kampanjen är att höja engagemanget för matsvinn i skolorna till en helt ny nivå. Svinnet ska minskas genom kunskap, olika aktiviteter och åtgärder. Kampanjmaterialet som har tagits fram omfattar pedagogiskt material som affischer, tävlingar, restrecept, bordstabletter, elevmaterial med mera.

Våra medarbetare har fått bekanta sig med kampanjkonceptet under särskilda kickoffer, som anordnades i Gävle i november och i Kista samt Nyköping under januari. Vår förhoppning är förstås att kampanjen ska inspirera dem och andra involverade att bidra till en mer hållbar planet framöver, både i skolan och hemma.

– Jag känner mig mycket stolt över vårt matsvinnsarbete på skolorna. Det ligger mig varmt om hjärtat och jag har varit involverad ända sedan vi startade upp arbetet på allvar för fyra år sedan. Vi måste börja jobba mer aktivt tillsammans med våra matgäster för att minska matsvinnet. Vi tjänar alla på att minska det och vårt samarbete kan leda till fantastiska resultat som gynnar oss alla i form av sänkta kostnader, betydelsefulla miljöeffekter, minskad arbetsbörda och bättre arbetsmiljö, sade Karin Vierma, Segmentsdirektör inom Skolor & Universitet på kampanjkickoffen i Nyköping den 26 januari.

 

Följ oss på Instagram – Sodexo_Stoppamatsvinnet – här publicerar vi kampanjrelaterade bilder, samt bilder från vår dagliga verksamhet i skolrestaurangerna.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.