Niklas Pallgren kan bli Årets ekokock!

Foto: Bianca Brandon-Cox

Niklas Pallgren som arbetar som köksmästare hos service- och måltidsbolaget Sodexo är en av finalisterna i ”Årets ekokock 2019”. Tävlingen anordnas av Föreningen Ekokockar på uppdrag av KRAV och riktar sig till högt gastronomiskt presterande kockar som valt att visa vägen inom branschen.

Till vardags är Niklas Pallgren ansvarig för måltiderna på konferensanläggningen Kämpasten som drivs av Sodexo på uppdrag av Handelshögskolan i Stockholm Executive Education AB. Niklas har placerat sig långt fram i flera kocktävlingar de senaste åren. 2010 vann han ”Årets företagsrestaurang” och han var nära en finalplats i ”Årets kock” både 2016 och 2018.

Tävling i två steg
Temat för årets tävling är modern nordisk matlagning från grunden. De tävlande skickar in recept efter tävlingsmanualens anvisningar. Därefter utser en receptjury sex bidrag som går vidare till final. I finalen som går av stapeln den 13 september tillagar kockarna en trerättersmeny inför en publik.

Finalister ”Årets ekokock 2019”:
Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna
Jonas Karlsson, Fotografiska, Sthlm
Joachim Johansson, Scandic Mölndal
Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg
Niclas Jansson, Restaurang Skog, Sigtunahöjden
Eskil Bondsäter, Hemmagastronomi, Luleå

Kontakt
Niklas Pallgren, köksmästare Kämpasten
Telefon: +46 8 5925 85 09
E-post: niklas.pallgren@sodexo.com

Speak Your Mind

*