Sodexo populärt som arbetsgivare – utsett till Karriärföretag 2019!

Sodexo är utsedd till ”Karriärföretag 2019”. Karriärföretagen Sverige ger årligen utmärkelsen till 100 arbetsgivare som har den högsta kvaliteten i sitt employer branding-arbete och som erbjuder karriär- och utvecklingsmöjligheter för sina medarbetare.

Juryn ger utmärkelsen till Sodexo med motiveringen:

”Genom karriärmöjligheter och en kompetensutvecklande arbetsmiljö arbetar Sodexo med Employer Branding. Med medarbetare som tar ett aktivt ansvar för sin egen utveckling och en utvecklande arbetsmiljö utses härmed Sodexo till ett av Sveriges Karriärföretag 2019.”

Syftet med Karriärföretagen är att hjälpa yrkesverksamma, speciellt studenter och Young Professionals, i sitt val av arbetsgivare.

”Vårt employer branding arbete är viktigt när det gäller att attrahera nya talanger och erbjuda utvecklingsmöjligheter för de som redan arbetar hos oss. Vi ser utnämningen som en kvalitetsstämpel och gläds över att vara utvalda i år igen”, säger Azita Shariati, vd Sodexo.

Enligt grundkriterierna ska företagen ha minst 250 anställda och/eller 250 miljoner i omsättning, ha personalchef och vara en rekryterande organisation. Urvalsprocessen syftar till att säkerställa att ett högkvalitativt Employer Branding-arbete bedrivs, samt att arbetsgivaren uppfyller de krav som krävs för att vara en attraktiv arbetsgivare. Bedömningar görs av:

  • Organisationens karriärsidor
  • Kvaliteten på Social/Digital Media inom Employer Branding
  • Fokus på arbetsmarknadsdagar och andra talangforum.
  • Attraktivitet som arbetsgivare i relevanta mätningar

Speak Your Mind

*