Helena Sundberg: Städning ligger mig varmt om hjärtat!

Mitt största intresse just nu är rekrytering. På mitt bord ligger över 300 ansökningar till tre olika tjänster vi har utannonserat till vårt nya stora och också unika uppdrag, det magnifika konferens- och kongresscentret Stockholm Waterfront. Jo, du läste rätt. Över 300 ansökningar och vilken mångfald sen! Du ska också veta att jag var tvungen att ta bort annonsen från arbetsförmedlingens hemsida för att det fortsatte att strömma in massor av nya ansökningar varje dag! Men, vem skulle inte vilja arbeta inom Sodexo? Tänk bara på ”Vårt löfte – Din framtid”!

Utveckla för att utvecklas!
Vår målsättning på Stockholm Städ är att Waterfront ska få det bästa och mest flexibla team att samarbeta med.
Tre olika tjänster, men alla ska kunna hoppa in för varandra. En stor och stark möblerare ska kunna hoppa in som garderobiär/värdinna eller varför inte som lokalvårdare och en lokalvårdare ska kunna hoppa in som möblerare eller garderobiär/värd. För oss är detta en fantastisk möjlighet att bygga upp ett lag som stöttar varandra, har en hög serviceanda och vill utvecklas samt utveckla sina jobb men också ta sig an nya utmaningar.

Vi har alltid pratat om att våra lokalvårdare behöver få möjlighet att arbeta med andra arbetsuppgifter än städning och sedan några år tillbaka har vi kunnat se att den utvecklingen inom Sodexo är möjlig. Sodexo får mer och mer komplexa uppdrag där vi måste börja tänka annorlunda när vi bemannar.

Nej, inte bara tänka annorlunda utan också tro på viljan, kraften och kompetensen hos våra medarbetare. Jag måste få citera vår VD Fredrik: ”Vi behöver alla våra duktiga medarbetare, de bästa ambassadörerna för Sodexo och därmed vår framgång”. Det gäller även våra lokalvårdare, visst? För med all säkerhet har våra välskötta städuppdrag genererat nya tjänster och uppdrag för Sodexo!

Vad vet vi om våra medarbetare?
Många gånger upplever jag att vi vet alldeles för lite om de som redan är våra medarbetare och det känner jag att vi måste förändra. Genom att ha fått gå en ”testversion” av vår nya mångfaldsutbildning insåg jag att jag faktiskt har ”license to be curious”, att få vara nyfiken på vad våra medarbetare har för bakgrund, vad de vill med sitt arbete och livet, att våga fråga, de svarar om de vill men jag får vara nyfiken. När jag tänker på det känner jag också att det skulle vara roligt att vara ledare för då fick jag ha samtalet och tillfället att vara extra nyfiken på medarbetarna.

För en hållbar framtid
Jag tror starkt på att våra lokalvårdare kommer att spela en betydande roll i vårt arbete för en hållbar framtid och ingå i ett viktigt och utvidgat miljösamarbete hos våra kunder och det bör vi ta på allvar och utveckla de som daglig dags arbetar så nära ett viktigt instrument för vår kamp om just hållbar framtid.

Sista ordet…
Var lite mer nyfikna på varandra, våga fråga! Vad skulle din kund vilja ha när det gäller det ”lilla extra”?

Ha ett underbart arbetsliv!
Helena Sundberg, Verksamhetscontroller

Speak Your Mind

*