Stop Hunger julen 2018

DIN JULKLAPP GÖR SKILLNAD!

Istället för att ge julgåvor till medarbetare, kunder och andra intressenter skänker Sodexo sedan flera år tillbaka måltider och donationer till utsatta människor runt om i Sverige genom samarbete med lokala välgörenhetsorganisationer. Framför allt sker detta kring jul men även under vårens Servathon och andra tidpunkter på året.

Kring julen 2018 har vi flera insatser planerade för att bidra till lokala välgörenhetsorganisationer på olika platser i landet som samtliga av Sveriges Stadsmissioner i Västerås, Kalmar, Uppsala, Göteborg, Stockholm, Örebro, Eskilstuna, Linköping och Skåne, samt föreningen Verdandi i Gävle. Vi sponsrar Stockholms Stadsmission med en julgåva som gör att de kan ordna middagar på Unga Station för 250 familjer som vänder på varenda krona. Där kan de träffas i en familjär och varm miljö som kan skänka julkänsla under de otrygga förhållanden det innebär att sakna fast boende.

Café Trappanér i Göteborg
I Göteborg tillkommer även den lokala verksamheten Café Trappanér som man redan har gjort en insats för med måltider och klädinsamling under november. Även till jul blir det julinsatser för denna verksamhet som uppskattas av både verksamheten och dess gäster, samt av våra egna medarbetare.

Trappanér är ett nattcafé för hemlösa och socialt utsatta människor i Göteborg. De räknar med att det finns ungefär 1 200 hemlösa i Göteborg. Av dem är minst 200 från och till uteliggare. För dessa är Nordstadstorget, trappuppgångar, källare, tält och kojor de enda platser där de kan övernatta.

Caféet har blivit en trygg punkt i tillvaron för många, en mötesplats där de får känna sig accepterade och blir mötta med respekt trots sin utsatta sociala situation. Målet för verksamheten är att skapa en social gemenskap för dessa människor. En trivsam tillflyktsort med omsorg och värme. I förlängningen vill de även försöka bidra till att de kan ta steg mot ett bättre liv med värdigt boende.

Sodexos restaurangchef hos vår kund Astra Zeneca i Göteborg, Jennifer Jensen berättar:
”Vi var där och arbetade den 14 november med att dela ut mat och dryck som Sodexo stod för samt kläder och hygienartiklar som vi i personalen samlat in. Maten gjordes av personal i vårt kök. Menyn bestod av fisksoppa med aioli och krutonger, hembakad baguette med smör och ost samt mineralvatten/läsk. Till dessert blev det äpplepaj med vaniljsås samt choklad. Dessutom sponsrade en av våra leverantörer med vitamindryck. Vi var sex kollegor från Sodexo som serverade runt 250 personer denna kväll. Vi brukar skänka mat flera gånger om året men detta var första gången vi var på plats och hjälpte till. Vilken glädje och värme vi spred och fick tillbaka denna kväll. Tillsammans kan vi göra skillnad!”

Speak Your Mind

*