Stop Hunger julen 2019

Din julklapp gör skillnad året om!

Istället för att ge julgåvor till medarbetare, kunder och andra intressenter skänker Sodexo sedan flera år tillbaka måltider och donationer till utsatta människor runt om i Sverige genom samarbete med lokala välgörenhetsorganisationer. Det sker delvis kring jul men även under vårens Servathon och andra tidpunkter på året genom lokala samarbeten som vi ständigt försöker bredda och utveckla. Pengarna kommer många behövande tillhanda på olika sätt som genom direkt ekonomiskt bistånd och i form av måltider som vi lagar, transporterar och ibland även serverar på plats hos hjälporganisationerna. 

I samband med julen 2019 har vi insatser planerade både på central och regional nivå. Bland annat skänker vi en julgåva till Sveriges Stadmissioner att fördela inom sina verksamheter på bästa lämpliga sätt. 

I Göteborg blir det julklappar och mat till den lokala verksamheten Café Trappanér som vi stödjer flera gånger om året. Även till jul blir det julinsatser för denna verksamhet som uppskattas av både verksamheten och dess gäster, samt av våra egna medarbetare. Trappanér är ett nattcafé för hemlösa och socialt utsatta människor i Göteborg. 

Vårt mångåriga stöd till Uppsala Stadsmission rullar också på och även i år blir det julbord utöver den mat som veckovis skänks till stadsmissionen på orten. Vi skänker även måltider till verksamheterna Kalmar Stadsmission och Verdandi i Gävle.

”Lunch i gemenskap” som genomfördes i slutet av november ingår också i Stop Hunger-klappen. Det är en återkommande aktivitet där vi tillsammans med elever från Adolf Fredriks musikskola lagar och serverar mat till hemlösa på ett café som drivs av verksamheten Ny gemenskap.

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.