Susanne Öberg: Utveckling eller avveckling

Allting måste utvecklas. Så har det varit i alla tider. Jag tror bara att det går fortare nu. Vi har högre krav på förändring, förbättring, förmåga och förnyelse. Utvecklas vi inte på jobbet, tröttnar vi. Utvecklar vi inte våra tjänster, vårt erbjudande och vår service tröttnar våra kunder.

Det här tog vi fasta på och startade projekt Cheese. Alla ledare och nyckelpersoner i distriktet deltar. Projektet löper på ett år.

Vi började med att läsa ledarskapsboken ”Vem snodde osten?” Det gjorde vi för att bättre förstå att inget är för evigt. Även om man har en rejäl ostbit kommer den förr eller senare att ta slut och man måste hitta en ny ost. Om du inte förstår vad jag menar så läs gärna boken – klicka här >

Vi satte upp delmål och mål för verksamheten inom ekonomi, marknad, kund, intern effektivitet och personal. Löpande stämmer vi av hur vi ligger till mot målen. Vi väver också in vilka utbildningar vi behöver för att utvecklas. Förutom att projektet leder till att vi mer systematiskt arbetar med utveckling så sammansvetsar det oss som grupp och tydliggör våra styrkor och svagheter.

Hur gör ni för att utvecklas inom era områden?

Apropå utveckling hörde jag på nyheterna om en kvinna från Dalarna som blivit utsedd till årets kvinnliga uppfinnare. Hon hade uppfunnit en livräddningsboj som inte var tung och klumpig som de röd-vita som funnits i alla tider. Kvinnan jobbade på ett badhus. När hon gick en livräddningskurs upptäckte hon att hon inte klarade av att rädda en person som var större och tyngre än henne själv med den traditionella livbojen. Det här fick henne att fundera ordentligt och till slut kom hon på att uppfinna den jättelätta livbojen som hon nu fått utmärkelsen för. Den här livbojen blåses upp när man sätter ihop den runt midjan på personen som ska räddas.

Det tyckte jag var kreativt! Jag tror att vi ska vara kritiska till när saker och ting inte går så lätt som man kan önska och då försöka hitta smartare och effektivare sätt att utföra våra tjänster. Det är ju också ett sätt att utvecklas och det kommer definitivt att bidra till att utveckla våra affärer.

Har du utvecklat något som gjort ditt jobb smidigare?

Hälsningar
Susanne Öberg
Distriktchef Gävle

Speak Your Mind

*