Våra kollegor på patienthotellet Björken i Umeå firar styrkan i mångfald

Platschef Ewa Andersson berättar:

”Vi vill gärna berätta om vårt firande i mångfald. Vi passade också på att fira in påsken. Det blev ett trevligt mingelparty där alla medarbetare inledningsvis fick sätta en knappnål på världskartan på den ort eller den landsdel man kommer ifrån.

All personal fick smaka av delikatesser och maträtter som våra medarbetare från ”världens alla hörn”, hade tillagat. De länder/landsmän som fanns representerade vid detta tillfälle var Ryssland, Turkiet, Kurdistan, Sverige och Eritrea.

Vi spelade mångfaldsbingo där det krävs att man tar kontakt med arbetskamrater för att om möjligt få en ihop en bingorad. Det ropades ’Bingo’ här och där och flertalet bingopriser kunde delas ut. Här gavs det tillfälle till att lära känna varandra lite mera. Jag både och såg och kände ett fantastiskt engagemang från all personal.

Vi fick också möjlighet att med vår medarbetare Didier från Elfenbenskusten prova på afrikansk dans och det blev en trevlig avslutning på festen. Jag kände mig glad, stolt och framförallt berikad av vår mångfald när jag gick hem denna eftermiddag. Tack alla deltagare!

Vår – alla arbetsledares förhoppning – är att alla medarbetare också kände sig glada och nöjda. Eftersom stämningen var så god uppfattade jag vårt firande av mångfald som mycket lyckat, tack vare vår engagerande personalstyrka. Tack för att NI finns!”

 

 

Speak Your Mind

*