VD Azita Shariatis månadsbrev

Sommaren är här och jag hoppas att den stannar kvar. Jag satt igår kväll på min altan och reflekterade över de senaste 8 månaderna som har gått sedan jag tog ansvaret för Sodexo Norden. Det har varit minst sagt en händelserik tid fylld med glädje, utmaningar och många möten, både interna och externa.

Hektisk period framför oss
Genom nära samarbete mellan segmenten, Service Operations och centrala supportfunktioner har vi tillsammans lyckats vinna flera uppdrag och det känns fantastiskt bra.

Under sommaren och hösten ska vi genomföra uppstarter av 67 uppdrag i Norden. Inom Service Operations omfattas 75 av 120 personer av detta. I Finland kommer samma personer som arbetade med den framgångsrika uppstarten av Nokia under sommaren 2017, även arbeta den här sommaren. Våra hängivna team från Service Operations och driften behöver all support de kan få, vilket kräver gott samarbete tvärs igenom samtliga funktioner och dimensioner.

Låt oss med gemensamma krafter genomföra lyckade uppstarter av dessa kontrakt. Framgångsrika uppstarter och drift innebär större kund- och gästnöjdhet, engagemang och vinst samt minskade uppstartskostnader. Tack för ditt engagemang och din serviceanda!

Medarbetarundersökningen 2018 – tack för dina svar!
I mitten av maj avslutades medarbetarundersökningen som var öppen att besvara under en månads tid. Det gläder mig att kunna konstatera att de preliminära siffrorna visar att vi har fått in 2 694 svar. Det innebär att 67 % av er tog chansen att “Point the Way” och berätta hur vi kan förbättra vår verksamhet. Svarsfrekvensen ligger 14 % högre än den förra undersökningen som gjordes 2016.

Jag vill tacka dig för att du tog dig tid att genomföra undersökningen. Det betyder att vi har fått in värdefull information om vad som fungerar bra och vad som kan förbättras. De slutliga resultaten kommer att redovisas efter sommaren.

Duktiga medarbetare uppmärksammas externt
Den som hänger med i nyheterna på intranätet, hemsidan, Facebook eller medarbetarsidorna har inte kunnat missa att flera av våra medarbetare har uppmärksammats externt i olika sammanhang. Jag vill gratulera samtliga och önska lycka till.

Nomineringarna till White Guide Junior & Senior 2018 haglar tätt med trippla nomineringar till Gävles offentliga måltider och dubbla nomineringar för måltider till skolbarn och pensionärer på Lidingö. Här kan vi ta hem titlar som Årets skolkock, Årets boendechef och Årets seniormåltid genom vårt nära samarbete med Gävle kommun.

Dessutom är Niklas Pallgren vidare till kvalet i Årets kock 2018. Sedan 10 år tillbaka ser han till att gästerna på konferensanläggningen Kämpasten i Sigtuna får måltider av hög klass.

Slutligen önskar jag er alla en trevlig och underbar helg med ett stort tack för ALLT NI GÖR!

Azita Shariati
President Nordics
CEO Nordic Healthcare
Country President Sweden

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.