VD Azita Shariatis månadsbrev december 2018

Bästa medarbetare,

En liten tillbakablick passar bra i det här brevet, det sista för 2018. Sedan väntar helgerna och ledighet som jag hoppas att du tar tillvara på och njuter av. Det är vi alla väl värda.

Det går bra för oss på marknaden, vi är på rätt väg, vi växer som bolag, blir lönsammare och vi uppmärksammas i Sverige. Vi syns mer och mer som en spelare och konkurrent att räkna med och vi når fram med våra budskap om att vi är ett företag som tar samhällsansvar och är en viktig aktör i samhället. Dessutom jobbar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet.

Under 2018 har vi på ett framgångsrikt sätt startat stora uppdrag som t.ex. Tetra Pak, Microsoft, Coca Cola och även vunnit stora uppdrag inom offentlig sektor som t.ex. FM i Östergötland, Täby skolor, Gävle kommun och Locum.

Vi har fortsatt med vårt arbete inom mångfald och inkludering genom aktiviteter som vårt Mångfaldsnätverk, Nyanländaprojektet, Think Tank, samarbetet med Lingio språkapp och vi har blivit erkända genom att få utmärkelsen Årets Karriärföretag 2018 och blivit nominerade till Årets Employer Branding-företag.

Under året kan vi även räkna den nordiska trippelcertifieringen enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001 som en stor framgång och det arbete vi gör med kundvård uppmärksammades särskilt under revisionen vilket är glädjande.

Exempel på andra viktiga händelser under året är:

  • Lanseringen av Sparx, acceleratorprogrammet för uppstarter inom servicebranschen
  • Medverkan och påverkan under Almedalsveckan på Gotland
  • Över 3 500 tusen måltider och 660 kg mat skänktes till stadsmissioner och andra välgörenhetsorganisationer i landet inom ramen för Stop Hunger
  • Fortsatt minskning av matsvinnet

Det här är bara ett litet axplock av mycket positivt som har hänt under året. Jag hoppas att du regelbundet hänger med i vårt nyhetsflöde på Sodexo_Net. Om jag ska välja ut något som har betytt extra mycket för mig under året så är det att vi tillsammans kan flytta berg om det behövs. Tänk på alla projekt som vi har drivit som team under året! För att bara nämna något, uppstarten av 70 kontrakt under ett år i Norden. Jättekul!

Som du säkert redan vet skänker vi även i år företagets julklappspengar till välgörenhet i stället för att köpa till medarbetare, kunder och skicka tryckta julkort. Den pengen kommer utsatta människor till godo genom hjälporganisationer som stadsmissionerna, inte bara under julen utan vid olika tillfällen under hela året. Jag är övertygad om att vårt bidrag gör skillnad. Den tillfredsställelsen blir allas vår julklapp. Tack för ditt bidrag!

Jag vill passa på att tacka dig personligen för alla dina insatser under det gångna året och utan dig hade inte Sodexo nått den framgång som vi har idag. Ta väl hand om dig och de dina så vi ses nästa år efter att vi har laddat våra batterier.

God jul och gott nytt år!

Azita Shariati
President Nordics
CEO Nordic Healthcare
Country President Sweden

PS
Missa inte möjligheten att göra en insats som volontär under en betald arbetsdag – läs mer om Sodexos volontärprogram

Speak Your Mind

*