VD Azita Shariatis månadsbrev, februari 2018

Klockan är 08:30 och jag är på väg till Luleå där jag ska träffa över 100 personer från näringslivet och offentligsidan för att tala om förändringsledarskap, och man inte ska tro på sin världsbild. Temperaturen ligger på tio minusgrader men när jag landar i Luleå är 22 grader kallt.

Samtidigt läser jag på SMHI:s hemsida att den metrologiska våren har nått Skåne trots kylan. Utetemperaturen är lägre än i min frys och när jag andas blir det direkt som en klump i lungorna men via SMHI får jag besked om att våren här! Ni skulle ha sett mina ögon när jag läste detta. Allt är möjligt. Det är bara att vi har olika världsbilder och uppfattning om sanningar. Snart kommer den riktiga våren även på andra breddgrader i landet. Det finns hopp.

Februari har varit en händelserik månad med många möten och besök. Bland annat hade vi förmånen att välkomna vår nya koncernchef Denis Machuel tillsammans med hans företrädare Michel Landel på ett kort besök i Stockholm. Det var jättekul att Sverige var bland de 24 europeiska länder som de valde att besöka.

Denis och Michel valde att stanna lite längre än planerat morgonen efter sitt besök för att kunna vara med på vårt Nordic Managers Meeting som vi hade över dagen ute på Arlanda. Mötet inleddes med att våra deltagare fick lyssna på och ställa frågor till dem innan de hastade iväg till sitt flyg som tog dem vidare till nästa stopp.

Engagerande Nordic Managers Meeting
Att få samla hela det nordiska chefsteamet och tillsammans staka ut vägen framåt var något jag sett fram emot. Det finns så många erfarenheter, kunskaper och idéer i vårt företag. Det är vi, och alla våra duktiga medarbetare från 137 olika länder i världen som skapar vår nordiska Sodexoregion. Syftet med dagen var att presentera vår nya strategi och plan för att stegvis öka konkurrenskraft, tillväxt, säkerhetskultur och engagemang och under eftermiddagen arbetade vi vidare i olika team för att synkronisera vårt sätt att arbeta och verka.

Ett särskilt uppskattat inslag handlade om engagemang. I vår är det dags för medarbetarundersökning igen som mäter just engagemangsgraden hos våra medarbetare. För mig var det intressant att få se vitt skilda exempel på hur olika ledare har jobbat tillsammans med sina team för att öka engagemanget.

Det kan handla om så ”små” insatser som att göra något tillsammans på fritiden för att stärka teamkänslan, att skaffa tekniska hjälpmedel som underlättar arbetet eller att skapa stolthet genom att få visa upp det man levererar i sociala medier. En gemensam nämnare för högt engagemang verkar som alltid handla om att man har en bra dialog mellan ledare och medarbetare samt att medarbetarna känner sig sedda och bekräftade.

En av våra viktigaste utmaningar som ledare är att få alla medarbetare att känna sig delaktiga. Få dem att förstå vart vi är på väg och hur vi ska ta oss dit. Det behövs svar på frågor kring varför, vad och hur, och hur man bidrar till helheten. Vi ska sätta en tydlig färdriktning tillsammans.

Vad gör du för att öka engagemanget i ditt team?

Med vänliga hälsningar

Azita Shariati
President Nordics
CEO Nordic Healthcare
Country President Sweden

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.