VD Azita Shariatis månadsbrev, juni 2017

Sodexo är fortsatt branschens mest hållbara företag. Det gör mig stolt, glad och fast besluten att fortsätta utveckla hållbara lösningar. Vår mission är att förbättra livskvaliteten för våra medarbetare och kunder samt att bidra till den ekonomiska, sociala och miljömässiga utvecklingen på de platser där vi är verksamma.

Varje land och region har sina egna utmaningar och behov.  Här i Sverige har vi bland annat fokuserat på minskat matsvinn, ekologiska livsmedel, mindre kemikalieanvändning samt ytterligare stärkt vårt arbete med mångfald och inkludering.

Lokalt stöttar vi bland annat genom att under våren ha serverat nästan två tusen måltider till behövande genom vårt samarbete med flera välgörenhetsorganisationer runt om i landet. Det är ett rekordresultat för vårt årliga servicemaraton (Stop Hunger Servathon), tack vare engagerade Sodexomedarbetare.

Det är underbart att få möjligheten att läsa om de här insatserna och mycket annat i vår hållbarhetsrapport (CSR- rapport) som nyss blivit sammanställd och klar.

Fler nyanlända på praktikplatser
Projektet med att ge nyanlända en möjlighet att komma ut i arbetslivet fortsätter. Vi har i dagsläget skickat in 98 kravprofiler till Arbetsförmedlingen för matchning. Totalt har vi haft 88 praktikanter inne och det som gör mig mest stolt är att av dessa 88 personer har 28 personer fått en anställning. Jag är fullt övertygad om att vi kommer att nå vårt mål på 200 praktikplatser under 2017. Stort tack till alla er som har engagerat er och gjort och gör skillnad.

Sodexo mer namnkunnigt
Universum FöretagsBarometern gör varje år en enkätundersökning bland studenter i Sverige. Av 5 354 ekonomistudenter så svarade 66 % att de har kännedom om Sodexo vilket är väldigt bra. Vi är i särklass bland de företag i Sverige som gjort den största förflyttningen jämfört med förra året.

Nominera din duktiga kollega till årets Clean Bright Awards senast den 30 juni!
Allra sist vill jag påminna om att nominera duktiga kollegor till Clean Bright Awards. Var med och påverka när årets vardagshjälte, framtidslöfte, städare och arbetsledare ska utses. Låt oss bevara traditionen med Sodexomedarbetare på vinnarpallen!

Det blir nu uppehåll med mitt månadsbrev över sommaren, nästa gång blir i september. Så jag passar på att önska er alla en trevlig sommar med sol och värme, rekreation och glada dagar med familjen! Kom ihåg att ta hand om er själva och era medmänniskor, och ta det varsamt i trafiken.

Azita Shariati, VD Sodexo AB

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.