VD Azita Shariatis månadsbrev, mars 2018


Exakt klockan 17:15 och 29 sekunder i tisdags på vårdagsjämningen har jorden cirkulerat ett helt varv runt solen. Då infaller ett nytt iranskt år (Noroz), en urhistorisk tradition som firats sedan 3 756 år tillbaka. Enligt Zoroastrisk kalender firar man in våren, jorden och naturens pånyttfödelse. Högtiden firas av hundramiljontals människor runt om i världen. Jag firade det nya året tillsammans med mina nära och kära och känner mig full av energi och entusiasm nu när våren är här.

Om jag blickar tillbaka på de senaste månaderna i vårt företag ser jag också goda tecken på en del framgångar och goda resultat både när det gäller nya affärsmöjligheter och tillväxt. Vi har också en stark pipeline och det är jätteroligt. Det är viktigt att vi väljer rätt och lägger våra samlade resurser på de projekt som vi tror på och vet skapar värde för både våra kunder och oss.

Jag hoppas att jag inom väldigt kort kan berätta om mycket intressanta affärer för er. Det är alltid viktigt att vinna nya uppdrag men vi vet av erfarenhet att det är ännu viktigare att starta upp de nya uppdragen på rätt sätt, utifrån den överenskommelse vi har med våra kunder.  Rätt uppstart skapar möjligheter för oss att redan från början kunna fokusera på vår uppgift och leverera rätt till våra kunder från dag ett.

Vi har många bra exempel att nämna som t.ex. uppstarten av Nokia. Vi har lärt oss mycket under åren och därför är det oerhört viktigt att fortsätta och ta vara på alla lärdomar som vi har fått och använda dem på bästa och smartaste sätt.

CLEAN Bright Awards. Låt oss fortsätta vår fina tradition att uppmärksamma våra duktiga medarbetare. Det är dags att nominera våra stjärnor till utmärkelser inom den svenska städ- och servicebranschen. Städbranschens servicenivå och resultat recenseras varje dag och då oftast av fler än den egentliga kunden. Det är många som märker vad som görs och inte görs.

CLEAN Bright Awards synliggör krafterna bakom resultatet. CLEAN Bright Awards är priset som jante inte kan ge sig på, tvärtom uppmuntras alla att bidra med kandidater, så att juryn får ett utmanande jobb att välja ut de bästa. Du kan läsa mer här, och nominerar gör du direkt via webben: http://www.cleanbrightawards.se/#nominera.

Safety Olympics. Som alltid är hälsa och säkerhet allra viktigast för oss. Just nu pågår en tävling för dig och ditt team som jag hoppas att du inte missar. Ni har chansen att delta ända fram till den 20 juni. Du kan läsa mer om hur tävlingen går till på Sodexo_Net, eller få information av din chef.

Dags för medarbetarundersökning! Var med och påverka hur du har det på jobbet och bidra till våra framgångar! Den 10 april startar Sodexos medarbetarundersökning för 2018, och den är öppen för alla att besvara under drygt en månad. Tiden du lägger på att besvara frågorna är väl värt. Dina svar hjälper oss att visa vägen för Sodexos framtid och våra gemensamma framgångar som ett företag och som ETT globalt team.

Om vi alla svarar, kommer vi att få en tydlig bild av hur det är att arbeta på Sodexo. Och det hjälper oss i sin tur att skapa förbättringar på våra arbetsplatser. Så ett stort tack för att du som enskild medarbetare svarar på undersökningen, och tack till alla ledare som skapar förutsättningarna för alla att kunna besvara undersökningen.

Jag vill även passa på att önska er alla en riktigt, riktigt trevlig påsk med hopp om fint väder, god mat och en välförtjänt vila.

Med vänliga hälsningar

Azita Shariati
President Nordics
CEO Nordic Healthcare
Country President Sweden

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.