VD Azita Shariatis månadsbrev till medarbetare, februari 2017

Vissa saker drömmer man om och tänker på ibland. Man föreställer sig känslan att nå drömmen och blir varm om hjärtat. Att skriva en bok fanns inte ens i mina drömmar. Om någon hade sagt till mig att jag en dag kommer att skriva en bok om ledarskap skulle jag bara ha skrattat och tyckt att det var ett roligt skämt. Men det var det inte, för jag fick en förfrågan från Förlaget Liber att skriva en ledarskapsbok och dela med mig av mina erfarenheter.

Ledarskapet har aldrig varit så viktigt som idag. Vi lever i ett samhälle där framgång till stor del handlar om att bygga en verksamhetskultur baserad på respekt, värdighet och omtanke. För att du verkligen ska sätta människan i centrum är dina relationer oerhört betydelsefulla. Kommunikation likaså.

Vill du lyckas med förändringar måste du få dina medarbetare att känna att de är involverade och att de hör till, de måste känna ”jag är med, jag är viktig och betydelsefull, jag gör skillnad”. Det är inte bara dags att tänka om, det är dags att gå från tanke till kommunikation, från ord till handling. Varje dag, hela tiden.

För mig är det helt naturligt att vi gör mycket bättre ifrån oss om vi blandar olikheter, om vi kan låta vår mångfald av erfarenheter och kompetenser mötas, om vi jobbar för att involvera så många som möjligt istället för att låta våra fördomar prägla våra beslut. Det finns inget annat sätt att möta framtiden.

Jag har inte lyckats genom tur. Tur finns inte. Det handlar om att hantera de förutsättningar som finns på ett bra sätt, att arbeta hårt och att ta vara på tillfälligheter som kommer. Det handlar om att leva i nuet och att ha mod att fatta beslut utifrån sina värderingar, att våga sticka ut och att vara annorlunda. Jag tror inte att jag är unik, jag vet att det är många i vårt företag som har samma känsla som jag, med en ambition och en dröm.

Jag vill med min historia visa hur jag har lyckats. För om jag har lyckats kan du också lyckas. Ingenting är omöjligt.

Det känns verkligen overkligt idag när jag har min bok i min hand och bläddrar i den. Känslan är obeskrivlig men det är oerhört skönt och roligt. Processen tog 5-6 månader och jag lärde mig jättemycket under resans gång, både om mig själv som person och alla människor runt omkring mig. Jag trodde innan den här erfarenheten att jag spenderade tid på reflektion och eftertanke, men lärde mig att jag ägnade för lite tid på det tidigare.

Som ledare och även medarbetare behöver du tid för reflektion. Du behöver landa och förstå sammanhanget mellan olika delar. Det går inte att bara springa fort, då blir det lätt fel. Mitt tips till dig är att ta en kort stund bara för dig själv för att reflektera på veckan som har gått när den är slut. Vad tar du med dig? Vad behöver du ändra på för att bli en bättre ledare, medarbetare och människa?

Azita Shariati, VD Sodexo AB

Speak Your Mind

*