VD Azita Shariatis månadsbrev till medarbetare, november 2016

Idag den 18 november var jag på vårt kontor i Göteborg och träffade alla våra kollegor för att presentera vårt resultat för året som har gått. Som ni vet är Sodexo ett börsnoterat bolag i Paris och koncernen presenterade resultatet igår morse, den 17 november.

Jag och vår HR-direktör Irene Adenborg, ville fira både våra framgångar och även Sodexos 50-årsjubileum tillsammans med ett 30-tal andra kollegor. Året som har gått utifrån ett globalt perspektiv har varit ett år med stora framgångar för oss. Organisk tillväxt uppgick till +2,5 % vilket visserligen blev något under målet men som ändå är ett gott resultat med tanke på det ekonomiska klimatet med stora utmaningar. Du kan läsa mer om resultatet på Sodexo_Net och på vår hemsida.

Även i Sverige har vi haft bättre tillväxt än förra året. Vi har tecknat många nya kontrakt och även lyckats med några framgångsrika omförhandlingar. Vi har kommit en bra bit på vägen och jag är övertygad att vi tillsammans kommer att fortsätta bygga vidare på vårt bolag. Stort tack till er alla som har varit med under gångna året och bidragit till Sodexos framgångar.

Nystart för Mångfaldsnätverket
I veckan hade vi vår första träff med Mångfaldsnätverket för det här året. Vi hade bra diskussioner och det kändes så underbart att se så många engagerade och motiverade personer där. Vårt nästa möte är den 11 maj och jag hoppas att vi kan bli ännu fler i det här nätverket. Om du vill vare med och göra skillnad eller om du vill vare med och bidra till ett mer inkluderande Sodexo, kom gärna med nästa gång.

Om du inte redan har anmält ditt intresse till Mångfaldsnätverket, kontakta carola.lundberg@sodexo.com och var med nästa gång. Det är viktigt att du stämmer av med din chef innan du anmäler dig och deltar på våra träffar då de sker på arbetstid.

Olikheter för framgång
För mig är det helt naturligt att vi gör mycket bättre ifrån oss om vi blandar olikheter, om vi kan låta vår mångfald av erfarenheter och kompetenser mötas, om vi jobbar för att involvera så många som möjligt istället för att låta våra fördomar prägla våra beslut. Det finns inget annat sätt att möta framtiden än så.

Vi mäter framgång i vilken tillväxt och lönsamhet vi har och de är viktiga ingredienser för att kunna utveckla vår verksamhet vidare och satsa på våra medarbetares utveckling. Men vi behöver också vara en god samhällsaktör som förstår det samhälle som vi verkar i. En ledare som tar ansvar för morgondagen. Det är ju där tillväxten och lönsamheten skapas.

Kan vi lyckas med det får vi både stolta och motiverade medarbetare, nöjda kunder och konsumenter. Vi bidrar tillsammans till en positiv samhällsutveckling. Vi skapar tillväxt och lönsamhet. Det är hållbart ledarskap för mig och jag hoppas att du vill vara med på den här resan.

Jag vill återigen tacka dig för allt du gör varje dag på Sodexo och jag ser fram emot att träffa dig på din arbetsplats.

Speak Your Mind

*