VD Azita Shariatis månadsbrev, januari 2018

God fortsättning!

Jag hoppas att du har haft en underbar och fridfull tid med dina nära och kära. Jag känner mig helt laddad och redo för ett intressant och utmanande 2018 tillsammans med dig.

Vi lever i en värld där allt förändras hela tiden och snabbt med nya förutsättningar och utmaningar varje dag. Den ”nya” världen som är transparent och digitaliserad kräver både snabbhet och bättre samarbete. Samarbete med både kunder och konkurrenter. Vi möter varandra i olika roller vid olika tillfällen, och det är roller vi måste kunna agera i.

Jag tror att förändringsbenägenhet är en viktig nyckel för framgång och den kommer att bli ännu viktigare i framtiden. Det handlar inte bara om att våga testa Kalles kaviar i Japan eller som ny svensk, utan om att ha ett öppet sinne inför allt som sker i vår omvärld.

Framtiden ägs av de ledare och organisationer som vågar utmana sig själva och sin omgivning. Världen runt omkring oss förändras hela tiden och de gamla invanda sanningarna stämmer inte längre. Vi måste ständigt våga ompröva våra föreställningar och våra förutfattade meningar om oss själva och den värld vi lever i. Annars tappar vi nyckeln till både framgång och framtiden.

I den nya världen är värderingar och företagskulturen mycket viktiga. När du agerar och styrs utifrån dina värderingar, blir du mer konsekvent och beslutskraftig. Värderingar är ett pålitligt träd att luta sig mot när frågor ska besvaras och beslut ska fattas. Men värderingar räcker inte hela vägen om du inte gå från ord till handling.

Du måste kunna förvandla din övertygelse till verklighet, äga kraften som gör att saker och ting blir gjorda. Vi måste agera utifrån våra värderingar. Det är du och jag, alla våra duktiga medarbetare från 137 olika länder i världen som skapar vårt företag.

Det är olikheter som berikar oss men vår företagskultur och våra värderingar förenar oss. Vi tror stenhårt på allas lika värde och har nolltolerans för all typ av trakasserier och diskriminering. Jag utmanar dig ta ditt ansvar och agera ifall du ser brister i vår verksamhet.

En av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare
Vi gör mycket gott och det ska vi vara stolta över men vi är bara i startgroparna på vår ständigt pågående resa. Vi behöver kraftsamla och bli ännu bättre. Du har säkert läst vårt senaste pressmeddelande som kom ut i dagarna om att Sodexo är en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och har nominerats till ”Årets Employer Branding-företag”.

Vinnaren utses på Talent Excellence Awards under hösten 2018. Det är landets studenter som har svarat på frågor om bland annat rykte, image, kultur, jobb och utveckling. Sodexo är bland de företag som gjort den största förflyttningen jämfört med förra året.

Det är mycket glädjande att många studenter ser oss som en attraktiv arbetsgivare och att kännedomen om bolaget ökar. Det märks inte bara i statistiken, utan även i verkligheten. Fler söker sig till oss idag jämfört med för några år sedan och det gör mig stolt över att arbeta på Sodexo.

Jag tackar ödmjukt för dina insatser och bidrag till Sodexos framgångar!

Med vänliga hälsningar

Azita Shariati
President Nordics
CEO Nordic Healthcare
Country President Sweden

Speak Your Mind

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.